Otvoren pogon za proizvodnju preliva za slatkiše

Bez autora
Nov 22 2011

U industrijskoj zoni u Leskovcu danas je otvoren pogon za proizvodnju preliva za slatkiše i jela "Bonta Italiane" vlasnika Maura Kapre iz Italije. U tom pogonu posao je dobilo desetak radnika, a "Bonta Italijane" će sarađivati sa oko 200 kooperanata. Kapro je na otvaranju rekao da je za svoju investiciju od oko 50 miliona dinara izabrao Leskovac zbog skraćene administrativne procedure. Srbija jos nije usla u Evropsku uniju, ali ako Leskovac nastavi ovakvim tempom, Evropa će biti u Leskovcu mnogo pre nego što Srbija postane clanica EU. Pogon zauzima hiljadu kvadratnih metara, a lokalna samouprava je italijanskom investitoru dala plac u zakup na 99 godina. Iz "Bonta Italijane" su danas najavili gradnju još dva i po puta većeg pogona od postojećeg u toku naredne godine.

Otvoren pogon za proizvodnju preliva za slatkišeU industrijskoj zoni u Leskovcu danas je otvoren pogon za proizvodnju preliva za slatkiše i jela "Bonta Italiane" vlasnika Maura Kapre iz Italije.

U tom pogonu posao je dobilo desetak radnika, a "Bonta Italijane" će sarađivati sa oko 200 kooperanata.

Kapro je na otvaranju rekao da je za svoju investiciju od oko 50 miliona dinara izabrao Leskovac zbog skraćene administrativne procedure.

"Srbija jos nije usla u Evropsku uniju, ali ako Leskovac nastavi ovakvim tempom, Evropa će biti u Leskovcu mnogo pre nego što Srbija postane clanica EU", ocenio je Kapro.

Pogon zauzima hiljadu kvadratnih metara, a lokalna samouprava je italijanskom investitoru dala plac u zakup na 99 godina.

Iz "Bonta Italijane" su danas najavili gradnju još dva i po puta većeg pogona od postojećeg u toku naredne godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik